343 έφηβοι από όλο τον κόσμο σε μια μοναδική συναυλία στο ΗρώδειοΠρόκειται για την Νεανική Ορχήστρα Sistema Europe , η οποία αποτελείται αό παιδιά 10-26 ετών και υπό την καθοδήγηση 30 δασκάλων εντάσσονται στην κοινωνία μέσα από τη μουσική.


Το πολιτισμικό παρακλάδι της ορχήστρας, El Sistema Greece, θα φιλοξενήσει την πανευρωπαϊκή ομάδα στο summer camp που ξεκίνησε ήδη και ολοκληρώνεται στις 2 Αυγούστου.

Η προωτοβουλία ανήκει στον Dr. José Antonio Abreu, εκπαιδευτικό, μουσικό και ακτιβιστή από την Βενεζουέλα πριν από 42 χρόνια, ο οποίος είχε ως κοινωνικό πρότυπο τη δομή μιας μουσικής ορχήστρας.

Ο 35χρονος Gustavo Dudamel, ο οποίος διεύθυνε τη φετινή πρωτοχρονιάτικη συναυλία της Συμφωνικής Ορχήστρας της Βιέννης, αποτελεί ίσως το καλύτερο παράδειγμα αυτής της επιτυχίας.

Ο Marshall Marcus, Πρόεδρος και Ιδρυτής του προγράμματος Sistema Europe δήλωσε:

«Η ετήσια θερινή ακαδημία της Ορχήστρας Νέων του Sistema Europe είναι μια μοναδική ευκαιρία για τους νέους της Ευρώπης να γιορτάσουν τη διεθνή φιλία και αλληλεγγύη μέσω της μουσικής. Φέτος το καλοκαίρι, χάρη στη γενναιόδωρη φιλοξενία του El Sistema Ελλάδας, την υποστήριξη του Ωδείου Αθηνών -όπου λαμβάνουν χώρα οι πρόβες της Ορχήστρας- και του Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου, είμαστε στην ευχάριστη θέση να φέρουμε το SEYO στην Αθήνα, στο λίκνο του ευρωπαϊκού πολιτισμού, αλλά και σήμερα ένα ζωτικό κέντρο προσπάθειας για να βοηθήσουμε νέους πρόσφυγες από χώρες εκτός Ευρώπης. Όλες οι δράσεις και του SEYO 2017 υπόσχονται να έχουν πολύ ιδιαίτερο εύρος και σημασία».

Η Ελληνίδα μαέστρος Φαίδρα Γιαννέλου ανέφερε:

«Η Ελλάδα έχει την τιμή να φιλοξενήσει το SEYO, το οποίο αντιπροσωπεύει το υψηλότερο επίπεδο της δουλειάς που κάνει το πρόγραμμα Sistema στην Ευρώπη συνολικά. Είμαστε σίγουροι ότι αυτή η πολυεθνική ομάδα νέων μουσικών θα εμπνεύσει και θα ενθαρρύνει τα παιδιά του El Sistema Greece, δημιουργώντας ένα θετικό αντίκτυπο στη μουσική τους ανάπτυξη».

Το El Sistema Greece είναι μια πρωτοβουλία του Impact Hub Athens και υποστηρίζεται από το Hilti Foundation, και άλλους φορείς που ενισχύουν την τέχνη ως εργαλείο θετικής, κοινωνικής αλλαγής. Είναι από την αρχή του επίσημο μέλος του ευρωπαϊκού δικτύου των Sistema στην Ευρώπη.

Μπορείς κι εσύ να στηρίξεις την προσπάθεια
Εισιτήρια για τη συναυλία (από 7 – 35€)

The post 343 έφηβοι από όλο τον κόσμο σε μια μοναδική συναυλία στο Ηρώδειο appeared first on Mad TV.Source link